Hämärästä aamunkoittoon

17.08.2021

Hämärästä aamunkoittoon

Jos voivat ilta ja yö mennä niin sanotusti "kohilleen" niin tämä kyllä meni. Sen jälkiseurauksena pääsette lukemaan uutta reissukertomusta :)

14.-15.8.2021

Päätimme ottaa aviomieheni ja ystäväni kanssa pieni chase, koska mahdollisuudet yöukkoselle olivat suuret. Siitä pienestä chasesta muodostui viisi tuntia kestänyt eeppinen spektaakkeli...Kurvasimme matkaan autolla joka notkui varusteita. 

Melko pian kuvauspaikalle päästyämme alkoi kaakon puolella oleva pilvi vilkkumaan. Eikä mennyt kauaakaan, kun lännen puolella olevat ukkossolut aktivoituivat ja välkyntää saattoi seurata kahdessa eri suunnassa, lännessä sekä kaakossa. Puolen tunnin kuluttua soluja syttyikin jo joka puolelle. Lännessä salamoi malliin "eeppinen spektaakkeli" ja sitä näkyä en kyllä unohda. Leuka roikkui polvissa, niin apokalyptinen näkymä oli. Hieman sadeseinämät ja paikalle lipuneet alapilvet haittasivat kuvaamista, mutta katselunautintoa ja hirmuista toverihenkeä ei pilannut mikään. Yön pimeyden rikkoivat hihkaisut "se jäi kennolle", "voi perkaleen turkale miten upeaa", " oijoijoi" sekä loputon kalevantulien ja elosalamoiden välke.

Olimme kuvanneet pitkään lännen suunnassa välkkyvää solua, kun kuulin pimeästä naapuripellolta hihkaisun "onko jollakulla jano, haen vissyä" . Suuni oli ruutikuiva kuin beduiinin sandaali aavikolla, joten vastasin kysymykseen myöntävästi. Sopivasti salamointiin tulikin pieni tauko, että juomahuolto saatiin toteutettua. Pieni ongelma oli siinä, että olin toisella pellolla kun kundit. Aviomies kysyi, että onko peltojen välissä miten syvä oja. Vastasin, että "ei muistaakseni ole just ollenkaan ojaa". Se ei tietenkään ole sama asia kuin että "ei ole ojaa". Tuodessaan vissyä mieheni puolittain putosi ojaan, jota ei siis pitänyt olla, - se oli ilmaantunut peltojen kastelujärjestelmän asennuksen yhteydessä. Pitäisiköhän tuttukin kuvauspaikka vastedes tarkastaa ENNEN haahuilua pimeässä. ..? Ja mikä hauskinta, koko homma tallentui hirmuisen naurun säestyksellä videolle... koska mitään ei sattunut, edes nilkka ei nyrjähtänyt niin hommalle saa nauraa.  Välillä saatiin pieni pirskaus vettä, mutta pääosin sää oli sateeton. Ihanneolosuhteet siis ellei ala- sekä keskipilviä lasketa... Sitten Rikulla loppui akku, samoin ystävälläni. Jatkoin kuvaamista kundien kannustaessa taustalla täysin palkein, toinen "oijottelee" vasemmalta korvaan ja toinen hihkuu oikealla. Molemmat paukuttavat vuoronperään hartioitani ja hokevat "gogogo, ota koppi ota koppi" , keskity siinä sitten kuvaamiseen ja kameran säätöihin :D

Lopulta oli pakko luovuttaa, itselläni silmäpussit olivat Etelä-Afrikan kokoluokkaa ja näytin kotona vessan peilissä onnelliselta jä väsyneeltä pandalta. Kundit eivät näyttäneet hääveiltä hekään, kaikki olivat enemmän tai vähemmän reissussa rähjääntyneiden näköisiä ja silmät luppanassa. Mitä yöhön tulee, niin oli kyllä aivan järjettömän komea yö ja mikä parasta, sen sai jakaa muiden samanhenkisten kanssa. Huumoria ei puuttunut ja hihkuttua tuli urakalla. Tämän muistaa pitkään. 

Luo kotisivut ilmaiseksi!