Jäätyneitä timantteja

11.12.2022

7.12.2022 Windyn pilvikartta näytti illaksi harsopilveä, joka mahdollistaisi ehkäpä Kuun halot. Pakkasin tavarat illansuussa valmiiksi kuvausreissua varten ja lähdin sitten lenkille.

Lenkillä jolkotellessani kuu nousi vaaleana laikkuna pilvien takana. Aikaa olisi vielä illan arvioituun lumisadealueen saapumiseen, joten kävelin loppumatkan kotiin peukalot pystyssä. Maisema oli suoraan sanoen jumalainen,-vastasatanut lumi kimmelsi puissa ja koska viime päivinä ei ollut tuullut, oli joka puolella tuhansia lumikiteitä, kuin jäätyneitä timantteja. Puitten oksat, pensaat, talven törröttäjät ja jopa pujot näyttivät lumoavan kauniilta puhumattakaan juhlavista vanhoista saarnista muinaispellon puolella, ne ovat saaneet ylleen arvoisensa kideviitat.

Kurvasin nastat ropisten kotiin ja samalla Kuukin tuli näkyviin kauniin 22°renkaan kanssa. Kävin keittämässä kahvit valmiiksi termoksiin ja pistin auton piuhan jatkoksi. Aviomies saapui samassa kotiin galleriansa puolelta ja ilmaisi halunsa lähteä koppaamaan Kuun haloa. Reposarvot olivat myös aika järeät, mutta bt-niminen arvo mahdollisesti jarrutti näytelmän alkamista, se oli miinuksella kun sen pitäisi olla plussalla. Emme masentuneet tiedosta, Kuun halo tasoitti tilannetta.

Lähdimme tien päälle ja ajoimme Laustille jossa on 360° näkyvyys ja jalkauduimme pellolle (tuli ihan deja-vu eilisestä haloreissusta). Sää oli melkoisen rapsakka, -8 astetta, joten päätimme käydä pellolla lenkin kävellen.

Jännittävää, miten lumi voi muuttaa tutun maailman niin eri näköiseksi. Taivalsimme puhumattomina rinnatusten lumi jalkineiden alla naristen pellolla, ja jalkojemme juuressa kimmelsivät tuhannet lumikiteet täyden Kuun valossa. Hengitykset höyrystyivät kahdeksi kidepilveksi. Oli raikkaan mukavaa askeltaa talvisessa ihmemaailmassa. Tästä tuli paljon leppoisampi reissu kuin eilisestä, sommittelut toimivat tutussa paikassa Kuun suuntaan hyvin ja kauemmas ei tarvinnut lähteä. Tosin pilvet hiipivät koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi hävittäen halon lopulta miltein näkymättömiin. Kaunis ja tasapainoinen ilta, kannatti sukeltaa lumiseen satumaailmaan! 

Tänään muuten on täydellinen pintahalo-päivä, allekirjoittanut singahtaa maastoon heti seuraavaksi!

-TTT

Luo kotisivut ilmaiseksi!