Melkein filmitähti

17.10.2021

Huh. Meinasin päätyä esiintymään tv-dokkariin, mutta vain melkein :)  Nyt oli niin jännä paikka, että oli pakko vuodattaa fiilikset tänne ihan tuoreeltaan...

Perjantai aamulla oli sähköpostissa jännittävä viesti- filmiryhmä on tulossa Suomeen kuvaamaan tulipallosta (eli meteoriitti, tähdenlento) kertovaa dokumenttielokuvaa. 

"Hei,  

Olette raportoineet Ursan Taivaanvahti-palveluun havainneenne tulipallon 7.11.2020. Tapaus on merkittävä, sillä tulipallosta saatiin taltioitua 14kg rautameteoriitti. Tämä on ensimmäinen iso rautameteoriitti jonka valoisa ilmalento on pystytty havaitsemaan. Tapauksesta on tekeillä dokumenttielokuva, jonka tuotantoryhmä etsii haastateltavia. Tuotantoryhmän viesti alla"

Itse tuotantoryhmän viesti oli kansainvälisesti lontoon murteella . Hetken viestiä tankattuani olin valmis tekemään päätöksen mukana olosta. Joskus voisi tietenkin miettiä asioita tarkemmin, mutta luettuani tuottajan viestin kului n.2,5 s jonka jälkeen kirjoitin vastaukseksi "you can count me in"-tyylisen viestin ja huomasin painaneeni enteriä sen enempää ajattelematta. 

Jaaaaa että haastateltavaksi tai lyhyt pätkä näyttelemistä ja kameroitten eteen, sopii mulle!! Tässä kohtaa introvertti puoleni huusi, että "mitä helvettiä sää olet taas tekemässä, stop tykkänään" ja extrovertti puoleni huusi "suu kiinni ja anna palaa, koska elämä on sarja heittäytymisiä"...

Tämä on vissiin sitä kuuluisaa heittäytymiskykyä, joka on hetken ollut kadoksissa. Sähköpostista alkoi jännittävä kirjeenvaihto tuotatoryhmän koordinaattorin kanssa, mutta  kävi niin kökösti, että Laitila oli kustannusteknisistä syistä liian kaukana stadista, jossa kuvaukset tapahtuvat. Maaseutu häviää aina metropolille, ei voi mitään.  Kirjoitin kuitenkin muutaman lauseen tulipallo havainnosta heidän pyynnöstään. Sain vastaukseksi kiitoksien lisäksi vielä kerran vuolaat pahoittelut siitä, ettei Laitilaa leivottu tulipalloissa maailmankartalle tällä kertaa filmillisesti sen tarkemmin eikä tädistä sukeutunut tämän asian tiimoilta vieläkään sitä kuuluisaa luonnenäyttelijää.  

Kuva ei valitettavasti liity viime syksyn tulipalloon, vaan on muutaman vuoden vanha. tulipallo siinäkin kuitenkin on.


Luo kotisivut ilmaiseksi!