Havuja perkele

13.11.2022

Takana oli fyysisesti todella raskas päivä ja saunan jälkeen otin kirjan ja hipsin yläkertaan lukemaan. Ehdin just pötkölleen, kun eräältä parhaista ystävistä tuli viesti "Kuulla on komea halo". Jahah, hienoa, Raumalla siis näkyy pitkästä aikaa Kuu. Entäpä meillä? Hieman skeptisenä avasin verhot ja kurkistin ulos.

Toden totta, Kuu oli tullut näkyville loputtoman pilvisyyden jälkeen, kumpikaan meistä ei siis hallusinoinut! Ja mikä parasta- halo taisi olla vasta muodostumassa. Mietin sekunnin-pari komboa lämmin sänky, hyvä kirja versus marraskuinen, kylläkin melko lämmin sää sekä Kuun halonäytelmä. Halonäytelmä voitti.

Rullasin portaat alakertaan, huikkasin aviomiehelle Kuun halottavan ja tilanteen huutavan dokumentointia joten puin päälleni, otin kameran ja menin ulos. Pihalla katsellessa halo kehittyi koko ajan kirkkaammaksi, -tästähän tulee mielenkiintoista huomasin ajattelevani. Mitään järin ihmeellistä ei omaan silmään tarttunut, ysiä epäilin, mutta kuvissa sitä ei näkynyt. Joka tapauksessa Kuun halo, vaikkakin yksinkertainen 22 asteen rengas on aina ikuistamisen arvoinen.

Päivän suoritukset (sienimetsä plus pitkä lenkki) tuntuivat kuitenkin jaloissa ja päätin tyytyä lähiökäpyttelyyn. Hieman olisi kiinnostanut lähteä tien päälle toteuttamaan muutama idea, mutta väsymys vei täysin voiton. (toivottavasti myöhemmin tulisi mahdollisuus paikkoon, pliis)

Ensin kuitenkin säntäsin ikuistamaan komean näkymän kotitien varteen ja siitä kävin kävellen "koko kierroksen kylillä" päätyen hirveissä sladeissa (juosten) muinaispellolle, kun halorengas alkoi näkymään yhtäkkiä kirkkaammin. Parin tunnin haahuilut lähimaastossa antoivat muutaman ihan mukavan ruudun muistoksi, ihan lopussa vaan tuppasi kuvaaja hyytymään. Kesken kaiken tuli pariin otteeseen sellainen "havuja perkele"-fiilis, nyt pitää jaksaa vähän skarpata kameran kanssa, kun kerrankin taivaalla tapahtuu jotakin :D

Ilta oli älyttömän mukavaa vaihtelua pilviseen ja tukkoiseen arkeen ja taivaan kirkastuminen oli ihan täydellinen yllätys.

Kaikki pilvikartat kertoivat meillä asustavan taivaalla edelleen kestolaminaatin, vaan kerrankin todellisuus oli jotakin muuta.Illan hurlumheista passaa taas kiittää ennalta arvaamatonta merituuli rintamaa.

Tsekatkaas illalla Kuuta, on luvannut ainakin rannikolle sumua. Se tarkoittaa Kuun sumukaaren sekä erilaisten halojen näkymisen mahdollisuutta, -siis jos ne pilvet eivät taas ruumiillistu paikalle pilaamaan kaikkea.

ps. Eeppinen toteamus "havuja perkele" on peräisin hiihdon legendaariselta kultamitalistilta Marjo Matikaiselta vuodelta 1987. Se vaan istui kaikkineen illan tilanteeseen sekä fiilikseen niin täydellisesti.

Välillä me kaikki tarvitsemme vähän havuja. Joskus enemmän, joskus vähemmän. 

-TTT

Luo kotisivut ilmaiseksi!