Blogi

21.6.2022 reilusti ennen puoltayötä näytti ihan sille, että valaisevia yöpilviä olisi niinkin ylhäällä kuin taivaan laella eli zeniitissä. En ollut kuitenkaan asiasta aivan satavarma, joten otin termosmukiin kahvia ja astuin hetkeksi ulos tarkkailemaan zeniitin ja idän puolen tilannetta.

Kuutamokeikka

19.06.2022

"hei, mentäisiinkö katsomaan kuunnousua kuuanvuorelle" - lausahdus aviomieheltä sai täyden kannatuksen, innostuin ajatuksesta ottaa kamerareppu selkään ja suunnistaa pienimuotoiselle kiipeilymaratonille Kalannin Kuuanvuorelle. Saisi ainakin liikuntaa, raitista ilmaa ja bonuksena tulisi samalla sanoen upeat näköalat.

Ensimmäinen omasta mielestä kunnollinen (lue: lämmin, vähätuulinen ja perusvirtaus muualta kuin pohjoisesta) kesäpäivä sujui auringon siitepölykehän ja myöhemmin valaisevia yöpilvien parissa.

Säämallit tarjosivat 14.8.2019 ukkosta niinkin luonnolliseen aikaan kuin neljän jälkeen yöllä, mikä on allekirjoittaneelle pahin aika herätä.

Kesäterässä

29.05.2022

Päivälle oli ennusteessa ukkosta, mutta keskemmälle suomea, meille läntiseen suomeen se tarkoitti näyttäviä ja kuvattavia pilvimuodostelmia eli kytistä pitkästä aikaa!

Jumissa

22.05.2022

Kohti ukkoskautta mennään joten ajattelin julkaista vanhan, uudelleen (lue: korjatun version) kirjoitetun kertomuksen vuodelta 2018, kun ukkosrintama päätti jyrätä minut kertaheitolla viskoen niskaani vasamia oikein urakalla.

Taivastaidetta

15.05.2022

Äitienpäivä on mukavaa aikaa, yleensä on aina jotain kuvattavaa, ja ei tarvinnut pettyä tänäkään vuonna, taltioitavaa löytyi jälleen!

Vielä kerran

08.05.2022

21.4.2022 olin menossa haukotellen pesemään hampaita, kun katsoin pädiltä vielä kerran Ulvilan all sky-kameran tarjoamaa kuvaa. Mitä ihmettä? Revontulia? Herätys!

Suden hetki

01.05.2022

Muutama yö taaksepäin oli povattu revontulia puolen yön maihin. Sieltä ne tulivatkin, tykittivät hetken täydeltä laidalta ja ottivat yötaivaan haltuun vielä kerran.

Sää oli komea, niinpä päätettiin toteuttaa tähtiretki-ilta porukalla ja meidän Ulvilan vahvistus saatiin illansuussa kylään Laitilaan.