Blogi

Tästä kertomuksesta piti tulla alunperin nimeltään "hankiralli", mikä olisi ollut erittäin kuvaava. Eilen illalla nähdyt vihreät, sykkivät revontuli läiskät pistivät kuitenkin otsikon uusiksi. Mennääs kohti iltaa!

Hankijoogaa!

12.01.2022

Pari päivää sitten ollut aurinkoinen keli oli kuin silkkaa dynamiittia suoneen ja lähipäivien ramasee-masentaa-väsyttää-vitut**a tunnelma ropisi mukavasti ulkoilun aikana askel askeleelta pois. Hangen pinta kimmelsi tuhansina timantteina eri väreissä ympärilläni, tänään kyllä kelpaisi ulkoilla. Singahdin siis pihalle lailla raketin.

Mielikuva

09.01.2022

Mokasin jotenkin tämän illan kuvien tuonnin ja jouduin tuomaan ne lightroomiin uudestaan. Olin edellistä blogitekstiä kirjoittaessa vielä siinä luulossa, ettei "jäljet"-nimisestä pystyruudusta ole olemassa onnistunutta blogiin sopivaa vaakavedosta. Vaan ompa sittenkin ja tässä on myös tarina vuoden ensimmäisen ruudun ja havainnon syntymisestä,...

Jääinferno

02.01.2022

1.1.2022 Steppasin jääpiikeilläni kylätiellä menohaluissani. Joo-o, kyllä täällä jotenkuten ehkä etenisi. Ainakin liukumalla... Aloin sittenkin hitaasti lämpenemään ajatukselle, että kävisin sit-ten-kin pitkästä aikaa jossakin pyörähtämässä kameran kanssa. Icebugit jalkaan niin homma suttaantuu kuin jäällä tanssi. Tai niinhän minä luulin.

Kaverini taannoin tenttasi, olenko kirjoittanut miten pitkään. No olen, tunnustan! Vaan miten kaikki alkoi ja eteni, kaivoin muistojani oikein kunnolla ja lopputulema on toivonmukaan melko looginen kertomus tapahtumista niin hyvin, kuin ne muistan.

15.12.2021 kuun halottelu starttasi hieman etuajassa,-luonnollisesti ollessani vielä lenkillä. Maastosta käsin nähtynä se johti tahdin tiivistykseen ja sai nastakengät pureutumaan tienpintaan vähän äkäisemmin.

Joulun henki

23.12.2021

Kun tarkastelen menneen vuoden käyriä ja tilastoja, ne kertovat lahjomattomasti siitä, että Teitä lukijoita alkaa olemaan parisataa. Huimasti porukkaa lyhyessä ajassa. Voisi sanoa, että te lukijat ja kävijät tavallaan pyörittätte tätä sirkusta osallistumalla toimintaan tykkäämällä tarinoista , mistä niitä sitten eteen käveleekään. Tavallaan te...

Kuplaparatiisi

19.12.2021

Päätin lähteä 18.12.2021 lenkille Pyhärannan Siperiaan. Varasin kahvit mukaan ja onnekseni itselleni nastakengät alle. Menomatkalla pydähdyin eräälle kallioleikkaukselle katsomaan jäätilannetta. Napsin parit kuvat ja samassa iski ajatus, josko ajaisin sittenkin ensin Rohdaisiin katsomaan minkä näköisiä jäämassoja sieltä löytyy. Ja muuten kannatti....

Jääputous

12.12.2021

Olin eräänä iltana kuvaamassa Pyhärannassa ja kuvia kehittäessä seuraavana päivänä huomasin louhoksen takaseinällä jotain kiintoisaa. Kallioseinämiä kirjoivat purot, jotka olivat jäätyneet. Jäätyneet putoukset näyttivät uskomattoman karun kauniilta tummaa syväkivistä muodostuvaa kalliota vasten...ja siitä se ajatus sitten lähti!

Lähipäivät olivat kuluneet ärsyttävästi toipilaana, hammaslääkärin poistettua suustani sekvesterin sekä luupiikin. Kaikenlainen kommunikointi on ollut kivuliasta ja pinna oli todella kireällä joten himassakaan ei ollut järkeä makoilla kätisemässä. Pitäisi selkeästi tehdä asialle jotakin, niinpä päätin lähteä illalla kuvaamaan linnunradan...