Blogi

Viimeaikaiset revontulinäytelmät ovat olleet mahtavia, mutta olen jäänyt kaipaamaan kaiken sen heilumisen ohessa myös tällaista hiljaista ja rauhallista irtiottoa. Se on mahdollista 17.3.2023 ilmiön nimeltä eläinratavalo kanssa.

27.2.2023 Illan reposarvot eivät olleet ihmeelliset, mutta jonkinsortin etiäinen kutkutteli laittamaan tavarat valmiiksi.

Ilmiökaaos

26.02.2023

Kolmen maissa iltapäivällä 14.2.2023 näkyivät ensimmäiset tyypin I-helmiäispilvet. Viskoin pari hälyä eetteriin ja päätin lähteä bongaamaan mahdollista tulevaa helmiäisruskoa. Ajoin Salon suoralle katsomaan tilannetta. Kerrankin paikkavalinta onnistui, nyt nimittäin tarvittaisiin näkyvyyttä ympäristöön....

Viikolla sain tietää, että Varhokylän eeppisellä louhoksella räjäytettäisiin pitkästä aikaa. Se on paikka, josta koko meidän perheen kiviharrastus sai alkunsa vuonna bataatti ja kirves ja siellä on koettu uskomattomia seikkailuja vuosien varrella.

Joulupäivän ilta kutsui joulupöydässä syödyn mätön sulatukseen. Kävimme päivällä lenkin ihan huikeissa maisemissa Rikun kanssa ja siitä se ajatus sitten lähti muotoutumaan iltaa kohden. Nyt tarvittaisiin kirkasta taivasta, kuvaus suunnitelma oli kerrankin valmiina.

Muutama yö sitten eli 16.1.2023 pääsi lähtemään reissuun ja täytyy kyllä sanoa, etten olisi millään uskonut näin jännittäviin tapahtumiin. Kaverina kuvauspaikalla oli utelias ilves, joten...menkäähän lukemaan mitä illan mittaan tapahtui!

llmoja pitelee-sano! Lähiaikoina ei ole tarvinnut liikehtiä just yhtään minnekään, joten ajattelin, että tykkäisitte lukea jonkun vanhan kertomuksen. Lapin jutut ovat olleet tosi tykättyjä, joten käynnistetään aikakone (wroom!) ja palataan erääseen syyskuiseen päivään Utsjoella 10.9.2018. Tervemenoa lukemaan :)

Seuraavana päivänä olisi jälleen botox-pistosten aika uudessakaupungissa, joten ilta sujui rauhallisesti, Kävin kävelyllä (siis liukastelemassa) ja ajattelin saunoa ennen pakollista hikoilutaukoa, mikä pistosten jälkeen aina koittaa.

Illalla 28.12.2022 näytti hetkeksi selkenevää säätä, ja koska maisemat olivat edelleen sanalla sanoen hulppeat, päätin vyöttää kupeeni ja ajaa Pyhärantaan katsomaan, saisinko autoa parkkeerattua lähelle kuvauspaikkaa. Perille päästyä aloitin lapiohommilla, liittymä oli kohtuu ummessa. Heiluttelin lapiota hetken ja ajoin Focuksen parkkiin...

On tullut aika hiljentyä Joulun viettoon...nope. Pikemminkin koittaa pienen kuvaus loman aika. Hyvässä lykyssä joulun aikaan tulee tähtikirkasta keliä, jolloin olisi aikomus käydä kuvaamassa, mutta viime tapahtumien valossa saatetaan myös etsiä loman aikana uutta autoa. Katsotaan, kumpi skenaario toteutuu.