Iltaa kohti

08.11.2021

Illan sää näyttää niin mainiolle, että pistin äsken kameran akut laturiin ja aloin miettimään kasaan sekä keräilemään illan varusteita kokoon. Olen aivan fiiliksissä illan linnunradan kuvauspaikasta, joka sijaitsee keskellä ei yhtään mitään eli Laitilan sydänmailla, Tomassa. Mahtavinta olisi saada tästä illasta kuvat ja kertomus blogiin! 

Kävimme eilen paikassa retkellä ja vähän tutustumassa alueeseen. Illan kuvauspaikka on sinällään entuudestaan tuttu, olen kerran ollut ottamassa alueelta kivi- ja mineraali näytteitä Kansannäytetoimiston (GTK) riveissä , mutta tässä on joitain vuosia välissä kun olen alueella käynyt. En ymmärrä, miten tämä alue tuli kuvauksellisesti mieleeni vasta nyt, koska alueella tarvittavat oleskeluluvatkin löytyvät takataskusta. Toki alueelle on hieman matkaa, eli se ei tule olemaan joka viikkoinen kuvauspaikka.

Olen nääs miettinyt pääni puhki uusia alueita ja hakusessa on jatkuvasti uusia, pimeitä kuvauspaikkoja, koska vanhoissa valitettavasti alkaa hukkavalo ja muuttumattomat maisemat aiheuttamaan ongelmia. Tämän pimeämpään mitä illalla on luvassa ei Laitilan alueella pääse. Tulee olemaan mielettömän jännittävää nähdä mikä ero on normaalin kuvauspaikkamme ja tämän välillä, mikäli kaikki nyt natsaa. Harmittaa kyllä tämä ainainen nurkissa pyöriminen, mutta näillä "tuloilla" ja bensan nykyisellä hinnalla ei pysty kovin pitkälle pötkimään ja onhan tässä komeita paikkoja, ne pitää vaan löytää. 

Illan sää hieman hirvittää lähinnä kasvojen alueen vuoksi, tämän hetkinen säätila ei ole kolmoishermosärkyiselle paras mahdollinen, pienikin viima alkaa tuntumaan nopeasti. Pitää varata mukaan myssyä ja huppua mutta silti illasta tulee väkisinkin Altistus. Nyt päivällä en ole uskaltanut laittaa ulos edes nenänpäätäni kun ei ole aivan pakko. Ulkoilu tässä säässä on aina Venäläistä rulettia, mutta se riski pitää ottaa, muuten tulee vaan könötettya neljän seinän sisällä eikä kuvia tai blogitekstejä ilman reissuja ilmaannu.

Tänään on tiedossa siis todella pimeää meininkiä eikun siis meininkiä pimeässä, ainakin toivottavasti :)

Ja jestas miten komeaa tulee olemaan autolla ajaminen, koska ajovalot päivitettiin osin sponssin tuella uuteen uskoon-enää en tarvitse öisillä reissuillani opaskoiraa...Kiitokset Tuo-jon enää ei tarvitse ajella pimeässä liittymien ohitse (kuten kävi oikeasti viime syksynä) ainakaan valotehon olemattomuuden vuoksi :P 

Toman alueelta on lukuisia riistakamera havaintoja huudeilla pyörivistä susista sekä karhusta, eli tämän iltainen reissu tulee olemaan joka tapauksessa pieni seikkailu. 

Katsotaan ja palataan, pysykäähän langoilla!  

Edit: onnistuimme suunnitelmissa ja pääsimme retkelle aidosti tähtikirkkaille taivaille!

TTT

Luo kotisivut ilmaiseksi!