sohelluksen määrä on vakio

28.09.2021

28.9.2021 oli pyhä tarkoitus lähteä kuvaamaan revontulia ja saada tänne blogiin kauniit kuvat ja kiva kertomus illan kulusta. Loppujenlopuksi revontulia ei tullut taltioitua yhtään, eikä tästä kertomuksestakaan nyt kovin häävi tullut, mutta repolaisten sijaan raketti aiheutti hämminkiä- niin ja tuli taltioitua. Tosin tämän kertainen rakettikuva verrattune viime kerran Sojuz-kuvaan näyttää ihan joltakin liekehtivältä lyhtypylväältä.

Vaan palataampa askel taaksepäin...on tää vaan joskus melkoisen pienestä kiinni, että omistaa erikoisesta ilmiöstä edes yhden kuvan. Olin viemassä tavaroita autolle kun huomio kiinnittyi luoteessa näkyneeseen valoilmiöön. Sen verran on simmu ilmeisesti harjaantunut tässä vuosien luonnonilmiö-tiimellyksissä, että aivot väänsivät ilmiön heti raketiksi ja kiirehän siinä TAAS tuli ottaa dokkarikuvatusta aiheesta- samaan aikaan yritin kaivaa kameraa repusta, avata jalustaa hieman pidemmäksi kuin kuljetuksessa käytetty 35cm (onnistuin pidentämään tärisevillä käsilläni jalustan huimaan 65cm pituuteen...), kiikuttaa jalustaa vähän aukeammalle tuossa pihatiellä, yrittää saada kamera ruuvattua kiinni jalustaan (ekalla kerralla lukitusruuvi jumi jälleen..) ja miettiä mikä valotusaika voisi olla passeli ja säätää kamera lennossa niin nopeasti niin kohdilleen kuin mahdollista. Itseasiassa tässä edellä on nyt ihan helkkarin pitkä lista siitä, mitä kaikkea piti yrittää mahduttaa sellaiseen kokonaiseen 40s minkä ajan valoilmiö oli ylipäänsä hätinä näkyvissä tuossa pensaikon yläpuolella niin onko se joku ihme, ettei  tällä tyttylöinnin määrällä ilmiöstä löydy parempaa kuvaa, kysympähän vain :P...) ?

Ekassa kuvassa on, noh...olkoon nyt valaistunut pylväs ja toisessa valaistunut pensas ja sitä minä en tänne edes kehittänyt, koska siinä näkyy oikeasti vain valaistunut pensas joka ei ole järin hohdokasta katsottavaa.  Jos haluatte katsoa upeita kuvia, niin tällä kertaa osoite on, noh, muualla koskien tätä ilmiötä. Tällä kertaa ei ikäänkuin täälläpäin natsannut :)

Koko tuon helkkarin kombon toteuduttua huomasin, että hengittäminen oli kiireessä unohtunut. Ja kuvassa on edelleen liekehtivä lyhtypylväs. 

End of story. 

Luo kotisivut ilmaiseksi!