Tähtitieteen naiset

21.07.2022

Haa, heinäkuu mennä viipottaa hurjaa vauhtia. Luin oman kappaleeni "tähtitieteen naiset" kesäkuussa lomani aikoihin. Tähän kirjaan tuli jumittua ahkerasti yökaudet n. viikon ajan. Kasasin kirja-arviota pikkuhiljaa -en ole tälläistä aiemmin kirjoittanut, -mutta tässä se nyt olisi. 

Tähtitieteen naiset kirja-arvio 

Kirjailija: Hotakainen, Markus

Kustannusyhtiö Aula &Co

2022

384 sivua

Tähtitieteen naiset sanalla sanoen rokkaa. Se on samalla kirja todellisille tähtitieteen sanansaattajille, jotka silloisia auktoriteetteja uhmaten tutkivat kaikesta vastuksesta huolimatta maailmankaikkeutta.

Tähtitieteen naiset sisältää upeita tarinoita ja vahvoja henkilökuvia merkittävistä naisista, joiden osan olemassaolo olisi jäänyt itselle täysin arvoitukseksi ilman kirjan olemassaoloa.

Naisia ei ole kahta tai kolmea tai edes kymmentä vaan omien laskujen mukaan hurjat 46. Eli kirjaan on koottu huima määrä mukaansatempaavia henkilötarinoita.

Kirja on kirjoitettu ennen kaikkea hyvin maanläheisesti ja selkokielellä ja se sopii luettavaksi kaikenikäisille, tähtitieteellistä taustaa ei tarvita. Kirjan ulkoasu on hillityn tumma, mutta sisältää sopivasti bling blingiä. Se on yksinkertaisesti tyylikäs niin ulkoa kuin sisältäkin.

Laadukkaat kuvat höystävät elävästi laadittuja henkilökuvia ja tarinat etenevät kuin juna. Paikoin humoristinen kerronta ja tiukat faktat vuorottelevat sivuilla hengästyttävän hienosti ja jokainen elämän tarina on erilainen.

Täytyy kyllä sanoa, että miesten maailma vuonna nakki ja kirves on ollut todella narsismiin kallellaan ja täynnä toinen toistaan pahempia egoisteja. Onneksi myös "hyvisten" määrä on vakio ja naiset ovat jaksaneet sitkeästi tutkia "miehistä maailmaa". Perheiden tarjoama tuki onkin ollut täysin korvaamatonta naisille. Nykypäivänä valitettavasti kukkii paikoin vieläkin samoja, ikivanhoja tunne jumiutuneita ajatus lukkoja joista pitäisi aktiivisesti pyrkiä eroon.

Voin vain kuvitella tiedonkeruun vaikeuksia kirjan teon aikana ja nostaa olematonta lakkiani kirjailijalle. Markus kertoo naisten tarinat tavoilleen uskollisena sopivan sarkastisesti, huumoripitoisesti ja juonenkäänteitä on saatu mahtumaan kirjaan mieletön määrä.

Suurimman huomion vei lopulta nainen nimeltä Maria Clara Eimmart. Kirjassa on uskomaton painatus hänen käsialaansa olevasta mestariteoksesta aiheena "kuu". Kuu piirros sai etsimään lisää Marian taideteoksia netin ihmeellisestä maailmasta ja täytyy myöntää, että taivaankappaleet toistuvat pöyristyttävän upeasti hänen piiroksissaan. Googlatkaas.

Jumin todella kovasti pariinkin kertaan kirjan parissa-harva kirja kykenee vangitsemaan lukijan mielenkiinnon. "josko yksi luku vielä" toistui useampana iltana kirjan mennessä kiinni lopulta puolenyön jälkeen jos aina silloinkaan...

Suosittelen, kirja on väkevää lomalukemista! 

Tästä linkistä kirja omaksi! Myös kirjastossa kannattaa käydä kyselemässä opusta. Marian taiteesta kiinnostuneille tästä jotakin katsottavaa. 

-TTT

Luo kotisivut ilmaiseksi!