TTT goes to joululoma

21.12.2022

On tullut aika hiljentyä Joulun viettoon...nope. Pikemminkin koittaa pienen kuvaus loman aika. Hyvässä lykyssä joulun aikaan tulee tähtikirkasta keliä, jolloin olisi aikomus käydä kuvaamassa, mutta viime tapahtumien valossa saatetaan myös etsiä loman aikana uutta autoa. Katsotaan, kumpi skenaario toteutuu. 

Tässä kohtaa erityiskiitokset MD-Comprexille rapsakasta asiakaspalvelusta. Focuksen perkele alkoi paukkumisen kiitäessäni aamulla Laitilan Sanomien toimitukseen ja päästyäni keskustaan soitin korjaamolle, että "apuva,mitä mää ny teen". Lopputulos oli Focus tallista ulos vika korjattuna jo ennen kuin ehdin sanoa "jarrusatula".  Kiitos korjaamon pojat! Omituinen vika, jarrusatula näes hyppi pois paikaltaan, mutta nyt se on korjattu. Liekö Focus loukkaantunut tulevasta auton vaihdosta, kun olen vilkuillut noita Mitsubishin Outlandereitä netissä sillä silmällä. Mutta kylmä tosiasia on se, että tulevaisuudessa haluaisin vähemmän kiinnijäänti tilanteita ja enemmän pitoa eli olisi neliveto hakusessa. Katsotaan miten hommat järkkääntyy. 

Ja luulitteko, että päästän teitä joululomalle ilman tarinaa? No en!

Seuraavaksi mennään viime kesään ja valaisevien yöpilvien maailmaan. Sen jälkeen allekirjoittanut lähtee jatkamaan joulusiivousta ja blogi jatkuu ensi vuonna! Ai niin, tässä jää naama näkkärillä lomalle, tuottaja antoi tänään positiivista palautetta meitsin kynäilyistä Laiskariin. Tekstit ovat kuulemma kehittyneet! Se on iso kiitos! Mutta nyt pidemmittä jaaritteluitta mars yöpilvien kauniiseen maailmaan ja katseet kohti viime heinäkuuta ja 11.päivää, tai oikeastaan yötä. Se on moro ny, kohta meidän huushollissa imuri soi! 

Muksaa joulunodotusta till allihopa!

-TTT

Kesä kuivaa, minkä kastaa

Illalla 11.7.2022 olisi luvassa hienoa säätä, niinpä päätimme jäädä aviomiehen kanssa yhdessä yöpilvi kytikseen. Jo ennen puoltayötä näkyivät ensimmäiset yöpilvet koillisen puolen taivaalla sijaiten melko korkealla. Päätimme odottaa hieman ja seurata mihin ilmansuuntaan näytös muotoutuu, niin tiedämme valita kuvauspaikan oikein. Puolen tunnin päästä yökköjä oli täynnä idän puoli sekä kappale luodetta joka aiheutti hieman harmaita hiuksia, minne mennään?

On huimaa ajatella, että yöpilvet sijaitsevat 80 km korkeudessa ja ollen jääkiteitä, jotka heijastavat auringon valoa kesäyössä hohtaen kerta toisensa jälkeen sinistä valoa. Yöpilvet ovat ehdottomasti kesän odotettuja kohokohtia ukkosten lisäksi. Ajoimme ensin Salon suoralle, siellä oli tarkoitus koettaa kuviin etualalle vähän jotain uutta. Yöpilvi näytelmä kirkastui ja nousi yli zeniitin eli taivaanlaen, mutta samalla se tavallaan lähtikin painottumaan kohti luodetta johon suoralta ei ole hyvää näkymää. Nyt tarvittaisiin revontulien kuvauspaikka. Reposten kuvauspaikat on aika kulahtaneita ja käytettyjä joten aivoriihi raksutti, mistä otettaisiin yön viimeiset kuvat?

Hetken miettimisen jälkeen ajoimme Salonkylään vanhalle ladolle. Hyppäsin ladolle menevän ojan ylitse vaikka pää sanoi, että "odotas ny vähäsen, koska..." ja tullessani alas pellon reunalle tajusin syyn aivojen tekemään jarrutteluun. Tossut vettyivät samantien, pellon reunus oli märkää heinikkoa joka kasteli kaiken. Lits läts sanoivat jalkineet ja "p**kele" pääsi itseltä Noh, kesä kuivaa minkä kastaa tai ainakin melkein. Loppuilta sujui verkkaisesti kuvauspaikkoja vaihdellen lenkkarit litisten ja erilaisia sommitelmia kokeillen.

Ihanan leppoisa ilta märistä tunnelmista huolimatta! Kuu oli upean punainen kelluen matalalla horisontissa, jupiter näkyy aina vaan selvemmin, ja nämä kesät tuhannet tuoksuvat kasvit, upea ja upean lataava yö, voi sitä yön mittaan kertyneen onnen määrää!

-TTT


Luo kotisivut ilmaiseksi!