Yllätys vm.2018

23.02.2022

 Uutinen/ Zeniitti verkkolehti 2/2018 /Pirjo Koski havaitsi eläinratavalon edessä jotakin yllättävää:   "Lähdin kuvaamaan eläinratavaloa. Onnistuin, mutta kuvassa on jotain muutakin"

"15.3.2018 revontulet jäivät harmillisesti niemen kärjen taakse. En uskaltanut lähteä tuntematta paikkaa jäälle, niinpä en saanut täydennys kuvia itse revontulista. Tämä kaari sijaitsi erillään muista revontulista. Ensin katsoin, että miten ihmeessä linnunrata on muuttanut paikkaa? Silmälle tuo näkyi ihan alkuun valkeana / harmaana, mutta silmän tottuessa saattoi aistia punaisen/ pinkin värin. Kun näin ensimmäisen valmistuneen ruudun takanäytöltä, pistin viestiä muille harrastajille. Kaari näkyi ainakin viidellä eri paikkakunnalla samaan aikaan. (vaihtelimme heti harrastajien parissa viestejä asiasta) Ilmiö liikkui selvästi, ikäänkuin tunnustellen, hidasta, aaltomaista liikettä pysyen silti paikoillaan. Kovin korkealle se ei noussut, vaan mahtui Irixin näkökenttään vaakana loistavasti.

Se vain ilmaantui jostakin kesken kaiken ja muutaman minuutin päästä oli poissa. Jälkeenpäin kuulin kuvaustoverin kuvanneen samaan aikaan punaisen kaaren (SAR) joka oli kulkenut länsi-itä suunnassa. Idän puolella oli sankka metsä, niinpä sinne ei saanut näköyhteyttä..."

Luin eräänä iltana vanhaa Zeniitin verkkolehteä ja sitten silmäni vierähtivät näytölle, kun näin ottamani kuvasarjan. Herttileeri! Komento takaisin! Kuvassa on SAR eikä revontulisäteitä, mikä oli alkuperäinen tulkinta punaisesta kaaresta. Ja sitten piuhat viimein yhdistyivät kun luin haviskertomukseni! 

Vasta nyt jälkikäteen tajusin, mikä helmi lipastossani lymyää! OMG! Eläinratavalolla on kainalossaan SAR, ja ne ovat samassa kuvassa!! Selkeä juhlan paikka!! Näin tässä matkan varrella vaan oppii-me kaikki opimme. Niinpä uusiokehitin kuvat, latasin ne Taivaanvahtiin ja tänne blogiin sekä kotisivuille repospuolelle.  Mutta vanha kertomus jatkuu vielä:

"... sitten, kun pääsin lopulta liukkailta sivuteiltä ihmisten ilmoille olivat revontulet kadonneet yhtä salaperäisesti ja hissukseen kun ne olivat ilmaantuneetkin..."

-Kas vaan, sinällään mikään ei ole muuttunut sitten vuoden 2018....edelleen repolaiset putkahtelevat esiin ja häviävät välillä mystisesti. Sellaisia vesseleitä ne ovat.

Olen kyllä niin juhlatuulella tästä haviksesta!

TTT

Luo kotisivut ilmaiseksi!